Pregled postupaka i alata za statičku analizu Python programskog koda : završni rad - Ivančić, Marko (M. Ivančić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu prikazani su alati i postupci statičke analize Python programskog koda. Python je dinamičan programski jezik koji omogućuje brzo pisanje i promjenu programskog koda. Iako se Python programi mogu brzo pisati, Python ne može napraviti statičku analizu programa kao statički programski jezici (C, C++, ...). Svaka greška u programskom kodu programeri moraju samostalno tražiti i ispravljati. Razvijanjem sve većih Python programa dolazi do mnogo pogrešaka koji su teški za provjeriti i oduzimaju puno vremena. Alat MyPy omogućuje statičku analizu Pythona programskog jezika.Za razliku od statičkih programskih jezika koji automatski provjeravaju programski kod, MyPy nudi dosta opcija za korištenje i pokretanje.