Duboke neuronske mreže za poboljšanje slika u boji : diplomski rad - Ivančan, Jakov (J. Ivančan, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Računalna postojanost boje je sposobnost uklanjanja efekta boje izvora na svjetlosti sa slika kako bi slika izgledala kao da je slikana pod kanonskim, bijelim svjetlom. U zadnje vrijeme, konvolucijske neuronske mreže ostvaruju state-of-the-art rezultate u zadacima obrade slike, uključujući i problem računalne postojanosti boje. U sklopu ovog rada prestavljena je potpuno konvolucijska neuronska mreža za rješavanje problema postojanosti boje na računalu. Također, opisani su skupovi za učenje korišteni za treniranje mreže te rezultati koje je mrea potigla.