Sustav za sigurnu razmjenu dokumenata temeljen na tehnologijama weba : diplomski rad - Jagatić, Luka (L. Jagatić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisan je postupak izrade web aplikacija za sigurnu razmjenu dokumenata. Web aplikacija je izrađena u programskom jeziku Java korištenjem radnog okvira Spring i tehnologija MySQL i MongoDb. Programska logika aplikacije izrađena je koristeći radni okvir Spring uključujući njegove pod okvire Spring Security, Spring Data i Spring MVC. Prezentacijski sloj ostvaren je tehnologijom HTML, gdje se uljepšava izgled primljenih podataka uz pomoć dodatka Bootstrap. Podatkovni sloj ostvaren je pomoću relacijske baze podataka MySQL i NoSQL baze podataka MongoDb. Datoteke se dodatno digitalno potpisuju privatnim ključem korisnika prije nego se spremaju u bazu podataka. Svi podaci o korisniku vezani za autentifikaciju i autorizaciju sadržani su u relacijskoj bazi podataka MySQL. Kao poslužitelj na kojem se web aplikacija izvršava izabran ja Apache Tomcat.