Procjena kašnjenja u programski upravljanim mrežnim uređajima : završni rad - Ivušić, Vice (V. Ivušić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Programski upravljane komunikacijske mreže (engl. Software Defined Networks, SDN) odvajaju funkciju upravljanja paketima i funkciju samog prosljeđivanja paketa u mreži, razliku od tradicionalnih mreža gdje su obje funkcije implementirane u jednom mrežnom uređaju. Odvajanjem funkcije upravljanja paketima u upravljački uređaj postiže se visoka razina kontrole nad mrežnim resursima i načinom rada.