Funkcija upravljanja pozivom u virtualnoj arhitekturi višemedijskog sustava : završni rad - Jarnjak, Lovro (L. Jarnjak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada bila je analiza funkcionalnosti čvora zaduženog za upravljanje pozivom u višemedijskom sustavu. Čvor CSCF u promatranom rješenju ostvaren je tehnologijom virtualizacije. Platforma kojom se upravlja resursima virtualnog višemedijskog sustava, u ovom radu je Openstack. CSCF čvor sastoji se od više logičkih komponenti koje međudjelovanjem ostvaruju usluge definirane na aplikacijskom sloju. Slučajevi uporabe ostvareni u laboratorijskom okruženju predočeni su alatom Wireshark. Uspješni osnovni poziv, te poziv izvan pozivateljeve SIP domene analizirani su na razini poslanih i primljenih paketa s ciljem uvida u ulogu CSCF čvora za upravljanje poziva. Ovaj rad sadrži opis arhitekture virtualiziranog IMSa, s naglaskom na arhitekturu CSCF čvora, slike alatom Wireshark snimljenih slučajeva uporabe, te sekvencijske dijagrame osnovnog poziva i poziva izvan pozivateljeve SIP domene.