Web-aplikacija za snimanje i reproduciranje multimedijskih datoteka korištenjem standarda WebRTC : diplomski rad - Ivković, Ivan (I. Ivković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Razvoj Interneta uzrokovao je sve veći udio video i audio sadržaja u ukupnom internetskom prometu. Štoviše, komunikacija se na Internetu sve više odvija audio i video zapisima umjesto tradicionalnim, tekstualnim porukama. Standard WebRTC znatno je olakšao komunikaciju audio i video zapisima jer je internetskim preglednicima omogućen pristup medijskim uređajima bez instalacije dodatnih programskih alata. Web-aplikacija izrađena u sklopu ovoga rada, iskoristila je tehnologiju WebRTC-a za pohranu audio i video zapisa na poslužitelj i omogućila njihovu kasniju reprodukciju. Za implementaciju poslužitelja web-aplikacije i baze podataka odabrani su Node.js i MongoDB zbog najbolje podrške za razvoj skalabilnih aplikacija neovisnih o platformi.