Optimizacija parametara GPS napada uz pomoć evolucijskog algoritma : završni rad - Huzjan, Fran (F. Huzjan, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog završnog rada opisan je mehanizam rada GPS sustava i prikazan je u obliku optimizacijskog problema. Navedeni su uobičajeni postupci rješavanja GPS pozicioniranja, te su i opisani mogućnosti GPS napada i uvjeti kada je napad moguć. Ostvaren je programski sustav za optimizaciju parametara GPS napada koji je temeljen na evolucijskom algoritmu, preciznije genetskom algoritmu. Sustav je ispitan na različitim scenarijima napada s obzirom na vremensku složenost i zadana ograničenja. Dobiveni rezultati prikazani su grafički i zatim analizirani.