Sustav obavijesti u bežičnoj mreži osjetila : diplomski rad - Huzjak, Dario (D. Huzjak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Glavni zadatak ovog rada bio je ostvariti komunikacijski sustav koji omogućava učinkovitu i nezahtjevnu komunikaciju u bežičnim mrežama osjetila. U radu je opisan protokol MQTT i njegove mogućnosti ugradnje u sustav GSN. Opisan je sustav GSN i njegov usporedni sustav Endymion. Nakon toga je opisan postupak ugradnje protokola MQTT u sustav GSN. Ostvaren je sustav obavijesti kojim je moguće pratiti stanje pojedinih sustava ili osjetila. Sustav GSN proširen je modulima koji omogućavaju mjerenje, kontrolu i prikaz informacija na računalu Raspberry Pi.