Detekcija i praćenje igrača u snimkama nogometnih utakmica : diplomski rad - Huljina, Tomislav (T. Huljina, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan jedan pristup u izradi sustava koji može pronaći i pratiti nogometne igrače na snimci utakmice. Sustav koristi razne algoritme računalnoga vida. Na samome početku potrebno je odrediti područje terena na snimci. Nakon toga se pronalaze početne pozicije igrača na terenu koji se zatim prate. Za zadatak praćenja je isprobano nekoliko algoritama. Na samome kraju dobivaju se trajektorije igrača. Trajektorije se zatim dodatno analiziraju i spremaju u datoteku za buduću upotrebu. Korišteni algoritmi praćenja su uspoređeni na temelju uspješnosti praćenja i vremena izvođenja. Sustav je implementiran u programskom jeziku C++ pomoću biblioteke OpenCV.