Optički senzori blizine u prepoznavanju jednostavnih pokreta ruke : završni rad - Huljev, Tino (T. Huljev, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Razvojem tehnologije nam je danas omogućeno da imamo mikrokontrolere koje možemo programirati u višim programskim jezicima. Alati koje koristimo u tu svrhu su jednostavni i intuitivni za početnike. Korisnici lako mogu početi s učenjem tih alata s osnovnim znanjem iz jezika C ili C++. Sustav za prepoznavanje pokreta ruke je sastavljen od 3 optička senzora i razvojne pločice koja se programira pomoću alata Energia. Mikrokontroler MSP430F5529 ima dovoljno procesorske moći i memorije da optimizacija koda s minimiziranjem korištene memorije nije bila potrebna. Trenutno sustav može prepoznati 6 različitih pokreta ruke, uz daljnji razvoj mogao bi prepoznavati 10 smjerova i omogućiti manji vremenski razmak između signalizacije istih.