Izdvajanje grafičkih oblika i usluge digitalnog sadržaja : završni rad - Jambrešić, Zdeslav (Z. Jambrešić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad se bavi analizom digitalnih slika te izvedbi unutar platforme OpenCV koja omogućuje prepoznavanje grafičkih elemenata. Opisan je način pohrane slike, te osnovne operacije nad slikama i tipovima slika. Naknadno su opisana dva načina raspoznavanja objekata unutar OpenCV-a te analizirana njihova točnost u različitim uvjetima. Na kraju rada je opisana i analizirana implementacija prepoznavanja i identifikacije karti za poker.