Modul za održavanje kolnika u linearno referenciranom sustavu : diplomski rad - Hudika, Dario (D. Hudika, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje način izrade modula za održavanje kolnika u linearno referenciranom sustavu unutar internetske GIS aplikacije. Modul za svoje funkcioniranje koristi GeoServer koji na temelju podataka iz geoprostorne baze podataka iscrtava podatke na mapi. Za izradu modula korišteni su gotove biblioteke OpenLayers, ExtJS i GeoExt. Sve biblioteke i radni okvir napisani su JavaScript programskim jezikom. Za prikaz podataka na mapi koristi se WMS standard. Implementirani modul omogućuje praćenje stanja kolnika te dodavanje novih slojeva kolnika specificiranih s vremenom izrade sloja.