Sustav za upravljanje procesom skeniranja knjiga : diplomski rad - Dragičević, Dominik (D. Dragičević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Danas ljudi sve više knjiga skeniraju te se njihov sadržaj pretvara u digitalni oblik. Postoji više vrsta skenera, ali proces skeniranja i obrade slika uglavnom je dugotrajan i proces u kojem se pogreške događaju vrlo često. Iz tog razloga stvorila se potreba za sustavom koji će omogućiti nadzor skeniranja i obradu podataka. Web-aplikacija, koja je glavna tema ovog rada, rješava upravo te probleme. Olakšava proces skeniranja, smanjuje mogućnost pogreške te pruža alate za otklanjanje pogrešaka i obradu slika. U radu su opisane funkcionalnosti i arhitektura web aplikacije te tehnologije i tehnike korištene u izradi.