Web aplikacija za interaktivnu vizualizaciju podataka o radu parkirališta s punjačima za električna vozila : završni rad - Dorčec, Lara (L. Dorčec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kako u današnje vrijeme raste potražnja za električnim vozilima, tako raste i količina podataka koja se generira. S obzirom da veliki skup podataka ljudima može stvarati probleme pri čitanju i razumijevanju istih, nastaje potreba za analizom i vizualizacijom podataka u obliku raznih dijagrama, grafikona ili tablica. U tu svrhu nastala je aplikacija koja je koncentrirana na rad parkirališta s punjačima za električna vozila, točnije na zaradu i troškove parkirališta za uslugu parkiranja i punjenja. Pri implementaciji aplikacije korištene su razne tehnologije za dohvaćanje, obradu, pohranu i prikaz onih podataka koji su u interesu korisnika. Korisnik također ima mogućnost interakcije kroz biranje područja, parametara i vremenskog razdoblja koji mu se prikazuju.