Otkrivanje poruka neprimjerenog sadržaja u mrežnom razgovoru : završni rad - Hrenić, Filip (F. Hrenić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U današnje vrijeme sve je više ljudi koji komuniciraju putem interneta. Anonimnost korisnika nerijetko dovodi do nepoželjnog ponašanja tijekom razgovora. Da bi se to spriječilo, koriste se razne metode kojima bi se detektirale neprimjerene po- ruke. Da bi se ubrzao proces označavanja korišteno je aktivno učenje. Implementirana je metoda logističke klasifikacije te se može jednostavno uključiti u postojeći sustav. Dobiveni klasifikator postiže preciznost od 82.583% nad testnim podacima.