Sustav za kreiranje instrumenata vrednovanja znanja zasnovan na mehanizmima i elementima igara : diplomski rad - Hren, Tomislav (T. Hren, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Igrifikacija je termin koji obuhvaća primjenu elemenata, mehanizama i principa računalnih igara s ciljem motiviranja i angažiranja pojedinca ili više njih u nekom kontekstu ili procesu koji sam po sebi nije računalna igra. U ovom je radu opisan koncept igrifikacije u procesu učenja i vrednovanja znanja, principi igrifikacije te alati i koncepti igara koje se koriste za implementaciju igrifikacije. Razvijeno je rješenje za kreiranje instrumenata vrednovanja znanja temeljenog na igrifikaciji. Rješenje je implementirano kao progresivna web aplikacija koristeći ReactJS u razvoju klijentske aplikacije i NodeJS u razvoju poslužiteljske aplikacije uz MongoDB kao baza podataka. Nadalje, u sklopu predmeta Menadžment u inženjerstvu provedeno je testiranje sa 41 studentom. Prvi rezultati testiranja pokazuju da se sustav razvija u dobrom smjeru i ima potencijal za korištenje u budućnosti. Ukupno 100% ispitanika smatra da je ideja aplikacije odlična, dok više od 83% ispitanika smatra kako bi im aplikacija pomogla u efikasnijem učenju.