Istosmjerne mikromreže u zgradama : diplomski rad - Ivanić, Stjepan (S. Ivanić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Istosmjerne mikromreže zanimljiva su opcija za spoj između zgrada u kojima se nalaze istosmjerna trošila kao što su LED rasvjeta, računalna oprema, bijela tehnika te istosmjernih izvora u blizini, kao što je primjerice fotonaponska elektrana. Današnje tržište energije, ali i brojna zakonodavna tijela zemalja pokazuju povećanu potrebu za boljom učinkovitošću i pouzdanošću u distribuciji električne energije, što upravo istosmjerne mikromreže pružaju. U sklopu ovog diplomskog rada, kao tema, obrađena je tehnologija istosmjernih mikromreža. Opisana je mogućnost povezivanja s naprednim mrežama i standardizacija istosmjerne tehnologije. Naposljetku je predočen model i ekonomska analiza primjene istosmjerne i izmjenične inačice mikromreže.