Oblikovanje sustava za praćenje i analizu performansi veslača : diplomski rad - Hrastić, Zlatko (Z. Hrastić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U Hrvatskoj ne postoji adekvatan sustav bi mogao pratiti performanse veslača kroz vrijeme. Iz tog razloga napravljen je sustav za praćenje i analizu performansi veslača. Ovaj informacijski sustav je oblikovan da na efikasan način, koristeći vizualizaciju podataka, prenese prikupljene i analizirane podatke svojim korisnicima. Vizualizacija podataka napravljena je na temelju teorije vizualizacije kako bi prijenos informacija od sustava do korisnika bio maksimalno efikasan. Sustav prikazuje analizirane podatke do kojih prije nije bilo moguće doći. Također sustav otkriva veze među veslačima i trendove u rezultatima koje je prije bilo teško uočiti. Sam sustav je oblikovan prema zahtjevima ljudi koji aktivno sudjeluju u Hrvatskom veslanju.