Sigurnosni mehanizmi u mrežnim aplikacijama za brzu razmjenu poruka : završni rad - Hrastić, Zlatko (Z. Hrastić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je prikazati načine zaštite mrežne aplikacije za brzu razmjenu poruka. Prikazani su načini zaštite od najčešćih napada u mrežnim aplikacijama i takva zaštita je ugrađena u postojeću mrežnu aplikaciju za brzu razmjenu poruka, kako bi se pokazalo da se elementi zaštite mogu ugraditi u postojeće aplikacije koje su napravljene bez da se razmišljalo o njihovoj sigurnosti. U radu se obradila zaštita klijentskog dijela aplikacije, zaštita podataka u prijenosu i zaštita podataka u bazi podataka.