Projektiranje bežičnog sustava za praćenje pokreta temeljenog na MEMS senzoru : diplomski rad - Fantina, Angelo (A. Fantina, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovim je radom realiziran projekt bežičnog sustava za praćenje pokreta koji se temelji na iNEMO-M1 modulu. Sustav se bazira na STM32 MCU koji je povezan s digitalnim žiroskopom i digitalnim e-kompasom na jednom čipu, te je u programskom alatu Altium Designer smješten na zasebni daughterboard (kraće - DBO). Na glavnoj tiskanoj pločici, motherboard-u (kraće – MBO) realizirano je baterijsko napajanje čipa, te je pomoću integriranog USB-UART čipa ostvarena jednostavna serijska komunikacija između mikrokontrolera i računala. Bežična komunikacija MCU s računalom uspostavljena je pomoću dva BLE 4.0 HM-11 modula, od kojih se jedan nalazi na MBO u sklopu Bluetooth Module-a, dok je drugi smješten na zasebnu tiskanu pločicu koja se nalazi na strani računala – Bluetooth Dongle. Pomoću programskih alata STM32CubeMX i Keil uVision 5 izrađen je firmware za MCU koji ima zadaću omogućiti korisniku inicijalizaciju kontrolnih registara senzora i čitanje podataka sa senzora. Konačno, u programskom alatu MATLAB razvijene su skripte pomoću kojih je realiziran MATLAB Graphical User Interface – GUI koji omogućava interakciju korisnika i MCU, odnosno vizualizaciju podataka dobivenih sa senzora.