Rekonstrukcija i unaprijeđenje autonomnog istraživačkog robota za vatrogasne postrojbe : diplomski rad - Hrabar, Ivan (I. Hrabar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je načinjena rekonstrukcija istraživačkog vatrogasnog robota VIV i uvedena su poboljšanja napajanja i CAN sabirnice, u cilju povećanja pouzdanosti cijelog sustava. Ovako rekonstruirani robot je potpuno funkcionalan što je potvrđeno testiranjem. Nadalje, ugrađeno je novo industrijko računalo na koje je prebačena kompletna programska podrška i prilagođena novom operacijskom sustavu robota. Na kraju je razrađena mogućnost dogradnje autonomnosti robota s posebnim naglaskom na potrebne sklopovske i programske preinake.