Međujezik opće namjene za učinkovit zapis strukture izvornog koda sa ciljem prevođenja u vizualni jezik : završni rad - Džidić, Filip (F. Džidić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Razmatra se problem spajanja dva područja znanja, znanje programera i znanje stručnjaka domene primjene u cilju automatizacije i poboljšanja procesa razvoja stručnih aplikacija. Konkretno rad opisuje analizator i međujezik koji se koristi za učinkovit zapis važnih informacija ulaznih aplikacija za daljnju obradu. Međujezik se temelji na XML-u zajedno sa skupom posebno definiranih XML oznaka. Funkcionalnost analizatora i primjena međujezika pokazani su na jednom primjeru testne ulazne aplikacije napisane u programskom jeziku C#.