Primjena dvofaktorne autentifikacije u aplikacijama za mobilne uređaje korištenjem prepoznavanja otiska prsta : diplomski rad - Horvat, Marko (M. Horvat, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj diplomski rad prikazani su trendovi modernih sustava mobilnog bankarstva glede sigurnosnih aspekata. Za potrebe teme izrađen je simulator procesa identifikacije i autentifikacije unutar sustava mobilnog bankarstva, pod imenom Simba. Sustav se sastoji od dva osnovna modula: web poslužitelja i mobilne aplikacije. Web poslužitelj predstavlja API za komunikaciju s mobilnom aplikacijom i sadrži datoteke OTP lozinki za svakog definiranog korisnika. Mobilna aplikacija realizirana je za korisnike Appleovih uređaja (programskim jezikom Swift). Algoritam autentifikacije temeljen je na OTP metodi, a sama autentifikacija moguća je unosom PIN-a, ali i još bitnije prezentiranjem otiska prsta Touch ID sustavu. U radu su raspravljeni sigurnosni aspekti, prednosti i mane autentifikacije biometrijskim metodama.