Implementacija industrijskih protokola u sustavu s distribuiranim senzorskim i aktuatorskim čvorovima : diplomski rad - Čuljak, Ivana (I. Čuljak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog Diplomskog rada bilo je projektirati i sklopovski realizirati senzorske i aktuatorske čvorove i povezati ih korištenjem CAN protokola. Razviti korisničko sučelje za prikaz podataka s čvorova. Tijekom razvoja koristiti sustave za praćenje verzije koda (Git). Model automobila se koristio kao okolina za demonstraciju funkcionalnosti sustava. Implementacija sustava započela je odabirom mikrokontrolera. U radu se koristi STM32F407 i STM32F429 razvojni sustavi. Komunikacija senzora i aktuatora s mikrokontrolerima ostvarena je u razvojnom okruženju Keil uVision 5. Zbog kompaktnosti sustava donesena je odluka za razvojem tiskanih pločica, koje se poglavito sastoje od konektora koji se povezuju sa STM32F407 i STM32F429 razvojnim sustavima. Projektiranje tiskanih pločica ostvareno je u softverskom paketu Altium Designer.