Softverski sustav za izradu poslovnih pravila za medicinski laboratorij : diplomski rad - Gudelj, Marko (M. Gudelj, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je bilo omogućiti korisnicima što lakše i preglednije stvaranje poslovnih pravila za medicinski laboratorij. Glavni cilj koji je riješen u radu je bila pretvorba poslovnih pravila napisanih u pseudokodu u blok dijagram, kao i pretvorba blok dijagrama u pseudokod. Problem rada je se svodio na stvaranje alata koji će zadovoljavati osnovne potrebe za pisanjem poslovnih pravila, te biti jednostavan za upotrebu. Alat s vizualnim elementima omogućava jednostavno stvaranje poslovnih pravila. Rezultat rada je aplikacija s krajnje intuitivnim grafičkim sučeljem, lako upotrebljivom alatnom trakom i funkcionalnim izbornikom.