Izgradnja virtualne knjižnice s raspodijeljenim pretraživanjem : diplomski rad - Gudan, Marko (M. Gudan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je izgraditi web aplikaciju za pretraživanje online knjižničnih kataloga. Konačni produkt je MVC aplikacija koja može pretraživati 8 različitih kataloga. Svaki katalog pripada jednom tehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, osim jednog kataloga, kojeg dijele tri fakulteta. Korisnik može birati koje kataloge želi pretraživati. Nude mu se opcije pretraživanja po polju Autora, Naslova ili ključnih riječi. Rezultati se prikazuju u tablici. Ne prikazuju se svi odjednom već su podijeljeni po stranicama i mogu se sortirati. Ako korisnik želi, ima mogućnost prikazivanja originalnog zapisa u katalogu kojem pripada.