Sustav za vizualizaciju velikih podataka : diplomski rad - Gucunski, Izabela (I. Gucunski, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Vizualizacija podataka odnosi se na implementaciju vizualizacijskih tehnika za ilustraciju odnosa unutar podataka. Koristi se za brzo pronalaženje korisnih informacija iz velikih skupova podataka pod nazivom Big Data. Već postojeći alati za vizualizaciju velikih podataka na tržištu nisu trenutno iskoristivi jer nisu dovoljno prilagodljivi za sve one značajke koje nadilaze vizualizaciju kao što su pristupna prava i prilagođeno izvješće. To je bio glavni razlog za programiranje novog sustava za vizualizaciju. Ovaj rad uvodi novi sustav za vizualizaciju podataka koji dolaze iz postojećeg sustava velikih podataka.