Implementacija senzorskog sučelja upravljačkim programom na operacijskom sustavu Linux : diplomski rad - Horvat, Benjamin (B. Horvat, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je implementacija senzorskog sučelja upravljačkim programom na operacijskom sustavu Linux. Započinje uvodom, nakon kojeg slijedi 2. poglavlje u kojem je objašnjeno što je Linux jezgra, a što su upravljački programi. Razrađuju se vrste upravljačkih programa, njihov način rada i struktura. Objašnjava se razlika između korisničkog i jezgrenog prostora, na koji način se moduli učitavaju u jezgru, kako se obrađuju prekidi i što je to usporedno izvođenje u jezgri. U 3. poglavlju se obrađuju temperaturni senzori --- njihova struktura, performanse i komunikacijski protokoli. U 4. poglavlju prikazano je fizičko ostvarenje sustava, te je objašnjena implementacija izvornih kodova upravljačkih programa, nakon čega slijedi 5. poglavlje --- Upute za korištenje.