Usporedba platformi u oblaku namijenjenih pohrani i analizi velikih količina podataka : diplomski rad - Gruičić, Stribor Ladislav (S. Gruičić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad bavi se usporedbom tehnologija "u oblaku" korištenih za potporu konkretnoj mobilnoj aplikaciji za Android mobilne uređaje. Nakon uvodnog poglavlja, razrađeni su koncepti "velikih podataka" i "računarstva u oblaku". Na kraju, demonstrirana je sama mobilna aplikacija sa svojim slučajevima korištenja i funkcionalnostima, uz prikaz najrelevantnijih isječaka programskog kôda. Opisano je i korištenje senzora mobilnog uređaja, a u zaključku rada dan je sažet osvrt na iskorištene platforme u oblaku.