Simulacija vektorskog upravljanja sinkronim reluktantnim motorom : završni rad - Hlupić, Mario (M. Hlupić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Realizirana je shema vektorskog upravljanja sinkronim reluktantnim motorom u Simulinku. Proveden je kratak izvod Clarke-Parke transformacija koordinatnih sustava, te je postavljen matematiˇcki model sinkronog reluktantnog motora. Opisana je struktura vektorskog upravljanja sinkronim reluktantnim motorom, te je provedeno parametriranje regulatora struje, proraˇcun MTPA krivulje te je opisana struktura i rad algoritma slabljenja polja. Shema je testirana na unaprijed zadanom moment-brzina dijagramu i primijenjena na upravljanje vožnjom tramvaja u jednom ciklusu vožnje (zalet, vožnja konstantnom brzinom, zaustavljanje,mirovanje).