Implementacija modela elektrane na NI PXI platformi : diplomski rad - Galešić, Ivan (I. Galešić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ispitivanje algoritama za turbinsku regulaciju u elektranama se zbog troškova u većini slučajeva ne može raditi na stvarnom sustavu. Iz tog razloga je potrebno imati precizan matematički model koji će vjerno opisivati ponašanje turbine u elektrani. U sklopu diplomskog rada potrebno je bilo implementirati model elektrane za potrebe "hardware in the loop" ispitivanja sustava turbinske regulacije na National Instruments PXI platformi. Za implementaciju je korišten LabVIEW programski paket. U sklopu rada korišten je trenutno postojeći matematički model koji napravljen za dSpace. Provedena su testiranja razvijenog sustava i prikazani su rezultati jednog od implementiranih algoritama za turbinsku regulaciju.