Automatizacija modela okretnog stola upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Hleb, Filip (F. Hleb, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisan je način na koji je ostvarena automatizacija modela okretnog stola korištenjem programirljivog logičkog kontrolera (PLC) serije S7-1500 tvrtke Siemens i simuliranog operatorskog panela. Program je pisan u TIA portalu, Siemensovom softverskom rješenju za industrijsku automatizaciju, programskim jezikom SCL (strukturirani programski jezik). Ostvarena su dva režima rada: ručni i automatski. U ručnom režimu se preko operatorskog panela ručno upravlja pojedinim dijelovima modela, dok se u automatskom načinu cijelim modelom upravlja napisanim upravljačkim algoritmom. Cijeli program je eksperimentalno testiran na danom modelu okretnog stola.