Algoritma diskretnog konsenzus protokola s adaptivnim pojačanjem : diplomski rad - Gribl, Anita (A. Gribl, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je poboljšanje postojec´eg diskretnog konsenzus algoritma uvod¯enjem adaptivnog pojaˇcanja. Na temelju analiza utjecaja pojaˇcanja na brzinu konvergencije algoritma, odluˇceno je primijeniti adaptivni mehanizam. Uˇcinkovitost primjenjenog mehanizma istražena je u prethodno razvijenom simulacijskom okruženju u Matlabu. Razmotrena je mogu´cnost implementacije rješenja na stvarnom sustavu (na aMussels robotima) korištenjem akustike.