Automatizacija sustava za industrijsku filtraciju : diplomski rad - Gužvinec, Antonio (A. Gužvinec, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak automatizacije modela sustava otprašivanja. Objašnjeni su osnovni elementi i principi rada analiziranog sustava. Nacrtana je elektro shema sustava koja prikazuje sva ožičenja između uređaja koji se nalaze u ormaru i izvan ormara. Sustavom upravlja PLC (ABB). Program za PLC je napisan u jeziku Structured text. Napravljeno je vizualizacijsko sučelje HMI (ABB) te mrežno sučelje koje omogućava daljinsku dijagnostiku i nadzor. Brzinom vrtnje odsisnog ventilatora upravlja frekvencijski pretvarač (Danfoss) u kojem je podešen zahtjev za regulaciju po tlaku. Regulacija po tlaku testirana je na stvarnom sustavu.