Dinamička obrada audio signala : diplomski rad - Grgat, Ante (A. Grgat, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Dinamička regulacija razine često je korišten i praktičan alat za upravljanje dinamičkim rasponom audio signala. Dinamički procesori imaju dugu povijest korištenja u elektroakusti čnom lancu i mogu se implementirati u analognoj i digitalnoj domeni. U ovom radu, teorijski su obradeni principi dinamičke obrade audio signala. Nadalje, korištenjem Python i C++ programskih jezika povezanih preko Cython sučelja, programski je izvedena feedforward topologija dinamičkog procesora s grafičkim korisni čkim sučeljem koji omogućuje namještanje prijenosne karakteristike i osnovnih parametara dinamičke kompresije/ekspanzije razine audio signala.