Obrada zvuka korištenjem ugradbenih računalnih sustava : završni rad - Grekšić, Petar (P. Grekšić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad se bavi izgradnjom jednostavnog ugradbenog računalnog sustava čija je zadaća pretvorba ulaznog zvučnog signala korištenjem FFT algoritma i prikaz rezultata na programski upravljanoj LED traci. Sustav se temelji na razvojnoj pločici ESP-32, modulu s mikrofonom MAX4466 koji služi za čitanje ulaznog zvučnog signala i LED traci WS2812B na kojoj se prikazuje energija zvučnog signala kao rezultat obrade signala FFT-om. Osim ovih komponenti, u izgradnji ovog sustava korištene su dvije biblioteke, arduinoFFT i FastLED. Biblioteka arduinoFFT sadrži funkcije za obradu zvučnog signala pomoću algoritma FFT, dok biblioteka FastLED sadrži funkcije za upravljanje LED trakom WS2812B. U radu je opisan algoritam FFT, komponente ugradbenog računalnog sustava i njihovo spajanje, postavljanje programskog kruženja Arduino, rad s korištenim bibliotekama i tijek izvođenja programa. Na kraju rada su navedeni prijedlozi za proširenje funkcionalnosti sustava.