Upravljanje brzinom vrtnje servo pogona upotrebom frekvencijskog pretvarača Unidrive M701 i programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 : završni rad - Hercigonja, Karlo (K. Hercigonja, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je dan opis rada programirljivog logičkog kotnrolera (PLC). Prikazan je princip rada pojedinih dijelova frekvencijskog pretvarača te servo pogona izvedenog u obliku sinkronog motora s permanentnim magnetima (SMPM). Za realizaciju upravljanja korišteni su programsko okruženje „TIA Portal“, u sklopu kojeg alati „STEP 7“ za izradu programskog koda i „WinCC“ za izradu grafičkog sučelja, te programski alat „Unidrive M Connect“ za puštanje motora u pogon. U središnjem dijelu rada detaljno je opisan algoritam upravljanja servo motora stvoren upotrebom programskog jezika LAD (ljestvičasti dijagram). Prikazane su slike snimanih odziva za referentnu i stvarnu brzinu te struju motora, te je komentirano ponašanje motora usred promjena referentne veličine.