Raspodjela energije zasnovana na društvenoj mreži aktivnih korisnika : diplomski rad - Guja, Daniel (D. Guja, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučeni su postupci stvaranja realnih energetskih profila aktivnih korisnika, ujedno proizvođača i potrošača. Oblikovan je i programski ostvaren generator aktivnih korisnika čijom uporabom je izgrađen skup podataka. Primjenom skupa podataka oblikovana je društvena mreža aktivnih korisnika. Proučeni su postupci otkrivanja zajednica u društvenim mrežama. Programski je ostvaren i vrednovan postupak grupiranja aktivnih korisnika s naglaskom na učinkovitost raspodjele energije. Opisano je programsko ostvarenje postupka grupiranja uporabom algoritma k-srednjih vrijednosti.