Analiza zlonamjernih programa operacijskog sustava Android tehnikama strojnog učenja : diplomski rad - Gudelj, Tomislav (T. Gudelj, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Android operacijski sustav je besplatan i otvoren za korištenje te je jedan od najkorištenijih sustava u današnjem svijetu mobilnih uređaja. Ujedno je i vrlo česta meta napadača koji žele narušiti sigurnost sustava u svrhu ostvarenja vlastite koristi. Utrka sigurnosnih mehanizama i napadača se podigla na višu razinu, na kojoj se koriste sve složenije tehnike prikrivanja, ali i otkrivanja malicioznih aktivnosti.