Baza podataka i web-aplikacija za plivačka natjecanja : završni rad - Hercigonja, Fran (F. Hercigonja, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijen je sustav za praćenje rezultata plivačka natjecanja, klubova i samih natjecatelja koji omogućava pregled, unos, izmjenu i brisanje podataka iz domene. Sustav se sastoji od dvije cjeline: baze podataka i web-aplikacije. Opisan je postupak modeliranja baze podataka oblikovanjem ER modela i njemu pripadnog relacijskog modela. Nakon oblikovanja baze podataka ona je implementirana na konkretnom poslužitelju te je izrađena web-aplikacija koja pruža korisniku jednostavan i intuitivan rad nad implementiranom bazom podataka. Za implementaciju baze podataka korišten je MySQL sustav za upravljanje bazama podataka te Azureov poslužitelj, a za izradu web-aplikacije programski jezik Java i web-tehnologije HTML, CSS i Javascript.