Određivanje lokacije mobilnog uređaja na temelju jakosti signala bežične mreže : diplomski rad - Herceg, Matija (M. Herceg, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad predlaže distribuirani sustav za praćenje lokacije mobilnih uređaja, opisuje zahtjeve za takav sustav te uz pregled korištene tehnologije opisuje izgrađeni prototip sustava. Navodi ključne izazove, načine rješavanja problema i pregled arhitekture izvedenog rješenja. Komentira rezultate dobivene prilikom razvoja i konačnu preciznost. Rad također predlaže nekoliko načina primjene rješenja u raznim svakodnevnim situacijama.