Automatizacija modela linije za sortiranje po boji uzorka upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku FBD : završni rad - Grcić, Ivan (I. Grcić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog završnog rada je bio automatizirati model linije za sortiranje po boji uzorka. Tri predmeta, zelene, bijele i plave boje, su morala ovisno o boji biti postavljena na točno određeno mjesto. Uz takav, automatski, način rada trebalo je realizirati i ručni način rada u kojem bi bilo moguće ručno upravljati ventilima i pokretanjem trake. Odabir načina upravljanja i upravljanje je ostvareno preko ekrana HMI panela. Pisanje korisničkog programa i vizualizacija panela je ostvarena u programskom alatu TIA Portal (Step7, WinCC). Korisnički program je napisan u jeziku FBD (Funkcijski Blokovski Dijagram). PLC korišten za automatizaciju je Siemensov SIMATIC S7-1500.