Primjena igrifikacije u razvoju digitalnih usluga za predškolski odgoj : završni rad - Grujić, Katja (K. Grujić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Igrifikacija je stvaranje koncepta igre u situacijama i elementima koji ne pripadaju nužno igri. Glavni cilj igrifikacije je motivirati sudionike tako da se u sustavu koriste različiti elementi igara poput mehanike napretka i povratne informacije. Njene prednosti očituju se u nekoliko različitih segmenata, među kojima su autentičnost i postizanje većeg angažmana sudionika uz nižu cijenu implementacije. Pomoću razvojnog okvira Spring implementirana je web aplikacija s elementima igrifikacije za predškolski odgoj pomoću koje se motivira poželjno dječje ponašanje. Dijelovi aplikacije za unos i prikaz rezultata djece prilagođeni su djeci predškolskog uzrasta.