Semantička segmentacija slika dubokim konvolucijskim mrežama : završni rad - Grubišić, Ivan (I. Grubišić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su neuronske mreže s posebnim naglaskom na duboke konvolucijske neuronske mreže. Obrađene su načela učenja i metode koje se primjenjuju za učenje neuronskih mreža. Programski je izveden i evaluiran sustav za semantičku segmentaciju koji se temelji na dubokoj konvolucijskoj neuronskoj mreži. Na kraju su prikazani rezultati.