Nadogradnja prevoditelja za modelacijski jezik COMDEL2 u simulatoru COMPAS 2 : završni rad - Gračić, Mak (M. Gračić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: COMDEL2 je unaprijeđena verzija CODMEL-a, koji čini središnji dio programskog simulatora COMPAS kojega studenti FER-a koriste na laboratorijskim vježbama. Iako unaprijeđen i izrađen u optimalnim alatima programske potpore, COMDEL2 nije završen te još uvijek posjeduje određene nepravilnosti i manjkavosti. Implementacija prekidnih točaka i mogućnosti punjenja registra te ispravci grešaka u aritmetičkim i logičkim operacijama napravljene su po uzoru na druge programske jezike koje studenti koriste, s naglaskom na jednostavnost i lakoću snalaženja. Implementacija ovih izmjena korak je prema završetku COMDEL-a te samim time i završetku novog ATLAS-a koji će budućim studentima omogućiti lakše i učinkovitije rješavanje laboratorijskih vježbi.