Web-aplikacija kao potpora rangiranju u procesu razmjene studenata : završni rad - Gračak, Zvonimir (Z. Gračak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada izrađena je web aplikacija za evidenciju podataka vezanih uz dijelove procesa razmjene studenata te za automatizaciju postupka rangiranja studenata u skladu s njihovim izborima i pravilima natječaja. Aplikacija se bazira na ASP.NET MVC programskoj arhitekturi, a kao poslužitelj za relacijsku bazu podataka korišten je SQL Server sustav za upravljanje bazom podataka. Korisniku je u aplikaciji omogućen pregled podataka o fakultetima i studentima koji sudjeluju u natječaju, bilateralnim ugovorima sklopljen među matičnog i inozemnog fakulteta i samim kvotama broja studenata po tim ugovorima, te pregled prijava i ishoda samog natječaja. Osim pregleda, korisniku je omogućen unos i izmjena podataka. Za lakši unos podataka, korisniku je omogućen uvoz prijava i njihovih bodovanja putem Excel datoteke. Glavni dio aplikacije odnosi se na obradu svih prijava unesenih u sustav, u smislu rangiranja prijava u skladu s ostvarenim bodovima te dodjeljivanjem pripadajućih izbora. Kako bi se sačuvala tajnost podataka i spriječio neovlašten pristup aplikaciji, ostvaren je proces prijave u sustav putem korisničkog imena i lozinke dodijeljenim svakom korisniku od strane administratora sustava.