Implementacija GeoJSON izvorišta podataka i tablica u distribuiranom sustavu za procesiranje tokova podataka : diplomski rad - Gracin, Tomislav (T. Gracin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Oblikovana je i implementirana podrška za GeoJSON izvorište podataka u sustavu Apache Flink. Temelji se na GeoTools programskom paketu, te je pisana u programkom jeziku Scala. Demonstrirana je podrška i za DataSource i TableSource primjene, te je omogućena primjena za razne pristupe dohvata podataka, pritom izrazitu pozornost pridavši performansama rješenja.