Alat za Man-In-the-Middle napade pomoću Android uređaja bez root privilegija : završni rad - Grubelić, Roko (R. Grubelić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pametni telefoni su sve rašireniji i jeftiniji. Svojim specifikacija mogu parirati računalima od prije samo nekoliko godina. Postoje brojne aplikacije za operacijski sustav Android koje omogućavaju izvođenje MITM napada ukoliko posjeduju privilegije. No kakve napade je moguće izvesti bez privilegija? U ovom radu proučeni su načini dijeljenja pristupa Internetu te dvije metode obrade prometa na Android sustavu na kojem napadač ne posjeduje privilegije. Dijeljenje pristupa Internetu moguće je pomoću Wi-Fi pristupne točke, te povezivanja žicom. Pomoću tih metoda napadač dobiva pristup žrtvinom prometu. Dvije proučene i implementirane metode obrade prometa su pomoću VPN i DNS poslužitelja. Slanje žrtvinog prometa s napadačevog Android uređaja na VPN poslužitelj pokazalo se neuspješnim zbog sigurnosne zabrane na Android uređaju. Preusmjeravanje žrtve pomoću DNS poslužitelja uspješno je implementirano. Koristeći DNS poslužitelj i Android uređaj, napadač žrtvu, koja pokušava pristupiti određenom stroju pomoću domene, može preusmjeriti na IP adresu po izboru. Iako nedostatak privilegije onemogućava potpunu iskoristivost sustava Android, MITM napadi su mogući.