Dimenzioniranje mrežnih veza : završni rad - Hartl, Zvonimir (Z. Hartl, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analiziran je postupak određivanja kapaciteta mrežne veze koji će zadovoljiti određene performanse. To je sustavan postupak koji se sastoji od tri glavna djela: mjerenja stvarnog mrežnog prometa, modeliranja izmjerenog prometa i određivanja potrebnog kapaciteta na osnovi izmjerenog prometa, odabranog modela i željenih performansi. Također, u sklopu ovog rada izrađen je i programski alat za generiranje UDP paketa čiji su rad i primjena pojašnjeni u ovom radu. Ovaj programski alat pomaže u procesu određivanja modela prometa koji će odgovarati mjerenom stvarnom prometu.