Sustav preporučivanja prehrambenih proizvoda zasnovan na suradničkom filtriranju : završni rad - Gobin, Mateo (M. Gobin, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu gradi se sustav preporuke koristeći suradničko filtriranje, točnije usporedbu nad predmetima. Kao skup podataka koristi se Amazonov skup podataka prehrambenih predmeta. Prvi dio općenito opisuje vrste sustava preporuke, zatim detaljnije objašnjava suradničkog filtriranja te metoda za pronalazak sličnosti i rađenje predikcija. Drugi dio analizira skup ulaznih podataka, obrađuje konkretne podataka i dobivenih rezultata te komentira primjenu i nedostatke korištenih metoda.